Koirani

Kiia   Super   Brie   Chili   BO
> Omat koirani
> Muistoissa
> Sijoituskoirani
> Yhteisomistuskoirani
> Amazeme-jalostusurokset
C.I.B C.I.E FI & BALT & EE & LV & LT MVA EE & LT & LV & BALT VMVA FI TVA HeVW-15 BH JK1 RTK1 RTK2 RTK3
Story Goes Queen of Hearts
"Kiia"

KiiaKiia on suuri persoona. Tytöstä löytyy kiihkeää jääräpäisyyttä mutta samalla Kiia on todella hellyydenkipeä. Hänelle onkin annettu lempinimeksi Iholla-Kiia, sillä Kiia rakastaa kömpiä myös vieraiden syliin.

Kiia ei vaikuta ihan niin ohjaajaherkältä mitä äitinsä. Mielestäni Kiia työskentelee pääasiassa omaksi ilokseen, eikä koe niinkään tarvetta miellyttää minua. Työskentelijänä Kiia on todella kiihkeä. Kiia motivoituu erittäin hyvin taistelusta kanssani. Palkkaankin Kiiaa aika usein juuri lelulla. Kiiassa on myös jotain hyvin jääräpäistä. Se ei ihan hevillä luovuta vaan yrittää tiukasti uudestaan ja uudestaan. Ihmisten kanssa Kiia on sydämellisen avoin ja ystävällinen. Myös toisten koirien kanssa Kiia tulee pääasiassa hyvin toimeen.

Kiia on oppinut opettelemaan uusia asioita. Vaikkei Kiia opikaan uusia asioita järjettömän nopeasti, on se kuitenkin erittäin suoritusvarma, kun jokin asia on mennyt perille. Kiia ei siis ala koetilanteissa soveltaa asioita vaan suorittaa asioita varmasti, jos ohjeet ovat tarpeaksi selvät. Agilityssä Kiia on hyvin herkästi ohjattavissa. Tokon puolella Kiia tarvitsee hieman tiukempaa ohjausta, ettei tyttö innoissaan ala sinkoilla ympäriinsä. Kotona Kiia viihtyy lähinnä omissa paikoissaan - prinsessana koirasohvalla tai sitten eteisessä vahdissa. Kiia pyrkii myös usein syliin hellittäväksi. Iltaisin katsommekin usein telkkaria yhdessä niin, että Kiia makaa vatsallani.

Olemme käyneet sytyttelemässä Kiiaa lampailla kolmisen kertaa. Kiia on osoittanut selvästi paimennusviettiä hakeutumalla melkein tasapainoon sekä paimentamalla lampaita katseella. Emme aio kuitenkaan jatkaa tällä saralla.Amazeme