KESÄ 2022

X-pentue

X-pentue näki päivänvalon 8.6. Pentueeseen syntyi kolme urosta ja kolme narttua. Pentueen emänä on Amazeme Kinda Loves You "Aava" ja isänä jo poismennyt Borderluck's Spy Hunter "Rane". Aava on vauhdikas agilitykiituri, joka rakastaa kaikkia ihmisiä ja kaikkea. Aava rakastaa olla lähellä ja innostuu kaikesta tekemisestä. Aava palkkautuu erinomaisesti lelulla. Agilityssa Aavasta löytyy rutkasti vauhtia ja vaarallisiakin tilanteita. Luonteeltaan Aava on peruskiltti bordercollietyttö, jolta löytyy moottoria harrastuksiin. Voit seurata pentuprojektin etenemistä pentueen omassa FB-ryhmässä.

Aavan omistajan Helin kuvaus Aavasta:

"Aava on luonteeltaan tiedustelija. Se huomaa ja huomioi kaiken, ja haluaa aina olla muita askeleen edellä. Aava on vilkas ja energinen tapaus, joka on aina mukana hommassa kuin hommassa. Aava rakastaa yhdessäoloa sekä työntekoa.

Agilityhallilla Aava on erittäin työorientoitunut ja innokas koira, joka palkkautuu sillä, että pääsee tekemään (lelukin kelpaa). Aava tulee erinomaisesti toimeen niin ihmisten, kuin toisten koirienkin kanssa. Muut perheenjäsenemme ovat leikkimielisesti sanoneet Aavaa kissaksi, sillä se rakastaa rapsutuksia ja kiipeää häpeilemättä kenen tahansa syliin niitä hakemaan.

Aava on käynyt kokeilemassa myös lampaiden paimennusta, ja paimennusviettiä siltä selkeästi löytyy. Tätä harrastusta emme ole kuitenkaan Aavan kanssa. jatkaneet. Kotona Aava on tapansa mukaan aktiivinen ja osallistuu kaikkeen talon toimintaan, mutta osaa kuitenkin tarvittaessa ottaa myös rennosti. Vaikka Aava onkin tuttavallinen kaikille ihmisille, on se kuitenkin selkeästi omistajaansa hyvin kiintynyt ja aina ensisijaisesti tälle lojaali.
"

RaneAava
Borderluck's Spy Hunter
"Rane"
Lonkat: A/A
Kyynärpäät: 0/0
Olkapäät: ei kuvattu
Selkä: ei kuvattu
Silmät: viimeisin peilaus 7,5-vuotiaana, silloin ok
Geenitestit: CEA normaali, TNS ja NCL normaali vanhempien testitulosten perusteella
Muuta: Leikkaava purenta, kaikki hampaat
Näyttelyt: C.I.E FIN & EE & LT MVA LTV-10
Luonnetesti: 221, laukausvarma, hyväksytty
Rane KoiraNetissä
Amazeme Kinda Loves You
"Aava"
Lonkat: A/A
Kyynärpäät: 0/0
Olkapäät: terve/terve (INCOC)
Selkä: LTV0, VA0
Silmät: ok maaliskuu 2022
Geenitestit: CEA, TNS, NCL, SN, MDR1, ICM, EOAD, RS/DM, GG/GLAU normaali (Wisdom Panel)
Muuta: Leikkaava purenta, kaikki hampaat
Näyttelyt: JUN-EH
Luonnetesti: +125, laukauskokematon, hyväksytty
Harrastukset: agility (II-luokka)
Aava KoiraNetissä


Seuraava pentue syksylle 2022

Seuraava pentue on suunnitteilla syksylle 2022. Pentueen emämä on oma kasvattini, Amazeme Whirlwind Of Love "Wiima". Wiiman pitäisi aloittaa juoksunsa juhannuksen tiennoilla, joten jos hyvin menee, syntyvät pennut syyskuussa ja ovat luovutuksessa marraskuussa. Julkaisemme suunnitelmamme heti ultran jälkeen.

Wiima

FI MVA EE MVA EE JMVA LV JMVA JV-18 RTK1 RTK2 RTK3 TK1 BH
Amazeme Whirlwind Of Love
"Wiima"
Synt. 26.2.2018
Korkeus: 51 cm
Paino: 19 kg
Lonkat: A/B
Kyynärät: 0/0
Olat: OK
Selkä: LTV1, VA0
Silmät: terveet pentuna ja muu vähämerkityksinen kaihi 5.5.2022
Geenitestit: CEA, TNS, NCL, SN, MDR1, ICM, EOAD, RS/DM normaali ja GG/GLAU kantaja (Wisdom Panel)
Toko: AVO1
Rally-toko: RTK3
Luonnetesti: +155 pistettä, laukauskokematon, hyväksytty
Näyttelyt: FI MVA, EE MVA, EE JMVA, LV JMVA JV-18
Wiima KoiraNetissä


Sinun on hyvä tietää, että...

Etsin pennuille aktiivisia, yhteistyöhaluisia koteja, jotka hakevat itselleen perheenjäsentä sekä harrastuskaveria tokoon, agilityyn ja/tai pk-lajeihin. Pentua tiedustellessasi kerrothan hieman itsestäsi ja koiraharrastustaustasi. Pennunomistajille tarjoan SBCAKin infopaketin sekä kasvattajapaketin heidän niin halutessa.

Ennen luovutusta pennut madotetaan kolme kertaa. Ne totutetaan pantaan, autolla ajeluun sekä moneen muuhun erilaiseen tilanteeseen. Pennut kasvavat perheen arjen keskellä. Niitä totutetaan käsittelyyn ja niille opetetaan sisäsiisteyden alkeita ulkoiluttamalla niitä useamman kerran päivässä. Vieraita otamme vastaan vasta sitten, kun pennut ovat neljän viikon ikäisiä. Pennun mukaan pennunomistaja saa kirjalliset hoito-ohjeet, pannan ja hihnan sekä säkillisen ruokaa. Myös kasvattajan elinikäinen tuki niin ylä- kuin alamäissä kuuluu pakettiin.

Varsinaisia varauksia en ota vastaan mutta tapaan mielelläni pennuista kiinnostuneita ihmisiä etukäteen. Samalla voin esitellä perheemme koirat sekä kertoa lisää tästä niin mainiosta mutta haastavasta rodusta. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää bordercollieistani, ole yhteydessä minuun.


Amazeme