Uutiset

2021-2007

>  Takaisin ylös

23.6.2022

Viime viikonloppuna saimme nauttia kahdesta eri yhteislenkistä P-pentueen kavereiden kanssa. Lauantaina Korpilahdelle luonnetestiin ajeli Tubli (Amazeme Pure Force), joka läpäisi testin omalla vauhdikkaalla tyylillään. Pisteitä tuli 142 ja laukauksista laukausvarma. Samaisena päivänä sateisessa KV Kotkassa Tublin sisko, "Tuikku" (Amazeme Pretty Naughty) sijoittui PN3:ksi ja sai jo toisen sertinsä. Tuikun pikkuserkku ja kaima "Tuikku" (Amazeme Quartz Champagne) nähtiin myös kehässä mutta tällä kertaa tämä Tuikku sai EH:n. Tuikku P:n pikkusisko, "Valo" (Amazeme Yosemite Diamond) sai myös ensimmäisen EH:nsa.

Seuraavana päivänä tulilla olivat Tublin siskot, "Wilma" (Amazeme Playfyl Mind) ja "Tuikku" (Amazeme Pretty Naughty). Wilmalle testi oli vähän liikaa, eikä se sitten mennyt läpi mutta yhtä ihana Wilma oli niin testin jälkeen kuin ennen testiä. Tuikku sen sijaan läpäisi testin identtisellä tuloksella isänsä Eikan kanssa eli 174 pistettä ja laukausvarma. Päivän kruunasi vastikään testi-ikään tulleen "Neelan" (Amazeme Secret Kept) testitulos, sillä Neela läpäisi testin ongelmitta nuoresta iästä huolimatta. Pisteitä Neela sai 168 ja laukauksista laukausvarma.

Samaisena päivänä rally-tokossa kisasi "Dina" (Amazeme Love Laughs At Locksmmiths) ensimmäistä kertaa voittajaluokassa. Vaikka vielä itse tempuissa on hiottavaa, sai Dina hyväksytyn tuloksen. Hyväksytyn tuloksen sai myös eilen mestariluokassa Joensuussa "Vinja" (Amazeme Twenty Pence). Koska tämä oli jo kolmas hyväksytty tulos Vinjalle, sai Vinja nimensä eteen RTK4-koulutustunnuksen. Paljon onnea kaikille hienoista tuloksista ja erityisesti kiitoksia P-pentueen omistajille, että jaksoitte ajaa Korpilahdelle testeihin. Oli kyllä niin mukavaa nähdä teitä kaikkia!


15.6.2022

Nyt on taas sen verran pitkä tauko päivityksissä, että pakko laittaa tulokset näin otsikoittain. Pitäisi varmaan palkata tähän ihan oma päivitysvastaava, kun ei meinaa kasvattajalla aika riittää ja tuloksia satelee koko ajan. Valivali, en oikeasti valita. :)

Näyttelyt

KV KAJAANI
2.4.2022
Tuomarina Susanna Uusitupa-Kärppä

Amazeme Wise At Heart "Floki" AVO-ERI AVK1 SA PU2 SERT VACACA ja uusi Suomen Muotovalio! Floki on jo 33. Amazeme-kasvatti, josta tuli FI MVA!
Amazeme Curtains Up "Sira" JUN-ERI JUK1

KV VAASA
9.4.2022
Tuomarina Jaana Kummala

Amazeme Jade Shines The Brightest "Kiira" VAL-ERI VAK1 SA PN1 CACIB ROP
Amazeme Perfect Pink "Vala" AVO-ERI AVK1 SA PN2 SERT
Amazeme Velvet Diamond "Windi" JUN-ERI JUK1 SA JUN-SERT PN3 VASERT
Amazeme Supreme Sensation "Li<" VET-ERI VEK1 SA VET-SERT SA PN4 VET ROP
Amazeme Curtains Up "Sira" JUN-ERI JUK2
Amazeme Vernal Breeze "Pilke" JUN-ERI JUK3
Amazeme Yankee Edition "Mason" JUN-ERI JUK1 JUN-SERT PU3 SERT
Simaro Dressed In Black "BO" VET-ERI VEK1 VET-SERT SA PU2 VET VSP
Amazeme-kasvattajaryhmä KP ROP KASV

KR Alytus, Liettua
23.4.2022
Tuomarina Anita F Duggan, Irlanti

Amazeme Ultimate Twist "Rio" AVO-ERI AVK1 SERT N PU2 ja uusi LT MVA!

NO Tampere
30.4.2022
Tuomarina Anna Albrigo, Italia

Amazeme Dazzle On A Dime "Nala" VAL-ERI VAK2 SA PN2 NORD VASERT
Amazeme Vodka Shot "Kovu" JUN-ERI JUK1

KV Tampere
1.5.2022
Tuomarina Elena Agafonova, Italia

Amazeme Just Steal The Show "Pimu" VAL-ERI VAK1 SA PN1 CACIB VSP
Amazeme Instant Affection "Sera" VAL-ERI VAK2 SA PN2 VARACA
Amazeme-kasvattajaryhmä KP ROP KASV

R Lahti
1.5.2022
Tuomarina Harry Tast, Suomi

Amazeme Secret Kept "Neela" NUO-ERI NUK1 SA VASERT

NO Oulu
7.5.2022
Tuomarina Zuzana Brotankova, Tsekki

Amazeme Curtains Up "Sira" JUN-ERI JUK1 SA JUN-SERT PN1 SERT NORD SERT JUN ROP ROP
Amazeme Wise At Heart "Floki" AVO-ERI AVK1 SA PU1 NORD SERT VSP

R Salo
8.5.2022
Tuomarina Leila Kärkäs, Suomi

Amazeme Dazzle On A Dime "Nala" VAL-ERI VAK2 SA PN2

R Parikkala
14.5.2022
Tuomarina Jaana Kummala, Suomi

Amazeme Little Miss April "Mokka" AVO-ERI AVK1 SA PN2 SERT
Amazeme Live Your Legend "Rokka" AVO-ERI AVK1

KV Helsinki
14.5.2022
Tuomarina Gerard Cox, Irlanti

Amazeme Dazzle On A Dime "Nala" VAL-ERI VAK3 SA
Amazeme Yosemite Diamond "Valo" JUN-ERI JUK2

KR Mynämäki
21.5.2022
Tuomarina Leni Finne, Suomi

Amazeme Supreme Sensation "Liz" VET-ERI VEK1 SA VET-SERT PN1 VSp VET ROP
Amazeme Vodka Shot "Kovu" JUN-ERI JUK1 SA JUN-SERT PU3 SERT JUN ROP
Amazeme Just Steal The Show "Pimu" VAL-ERI VAK1 SA PN3
Amazeme Velvet Diamond "Windi" JUN-ERI JUK1
Amazeme-kasvattajaryhmä KP ROP KASV

KR Kangasniemi
26.5.2022
Tuomarina Alar Müürisepp, Viro

Amazeme Went So Wild "Velho" AVO-ERI AVK1 SA PU2 SERT

KV Gimo
28.5.2022
Tuomarina Carl-Gunnar Stafberg, Ruotsi

Amazeme Dive Right In "Min" AVO-ERI AVK1 SA PN1 CACIB ROP

KR Ylöjärvi
4.6.2022
Tuomarina Antti Nieminen, Suomi

Simaro Dressed In Black "BO" VET-ERI VEK1 SA VET-SERT PU2
Amazeme Golden Queen "Super" VET-ERI VEK2 SA VET-SERT PN3
Amazeme Little Miss April "Mokka" AVO-ERI AVK2

Eestin Voittaja 2022
5.6.2022
Tuomarina Kristel Ratnik-Soosaar, Viro

Amazeme Just Steal The Show "Pimu" VAL-ERI VAK1 SA PN1 SERT CACIB VSP ja EEV-22 sekä uusi Viron Muotovalio!

R Uusikaarlepyy
11.6.2022
Tuomarina Dina Korna, Viro

Amazeme Yankee Edition "Mason" JUN-ERI JUK1 SA JUN-SERT PU3 VASERT JUN ROP

KR Hämeenlinna
11.6.2022
Antonio Capistrano, Brasilia

Amazeme Dare To Be The One "Endo" AVO-ERI AVK1 SA PU1 SERT VSP ja uusi FI MVA! Endo 34. Amazeme-kasvatti, josta tuli FI MVA!
Amazeme Lunatic On The Loose "Uni" AVO-ERI AVK1 SA PN3 SERT
Amazeme Yosemite Diamond "Valo" JUN-ERI JUK3

KR Alavus
12.6.2022
Tuomarina Marianne Holm Larnemaa, Suomi

Amazeme Yankee Edition "Mason" JUN-ERI JUK1 SA JUN-SERT PU2 SERT JUN VSP
Amazeme Dance 'Til Dawn "Molly" VAL-ERI VAK1 SA
Amazeme Curtains Up "Sira" JUN-ERI JUK3 SA VASERT

Paljon onnea kaikille, erityisonnittelut uusille valioille ja tittelin voittaneille!

TOKOTULOKSET

Itse olen kisannut nyt Chilin kanssa kolmesti vaihtelevin tuloksin ja Brien kanssa kahdesti. Vielä ykköstulokset antavat odotuttaa itseään. Sen sijaan Brien siskopuoli "Dina" (Amazeme Love Laughs At Locksmiths) teki hienon ykköstuloksen debyyttikokeessaan EVL:ssä. Tuhannesti onnea Evelle ja Veeralle Dinan hienosta EVL1-tuloksesta!

Kuvan Dinasta on ottanut Heli Tuominen.

RALLY-TOKOTULOKSET

Rally-tokossa menestyksekkäästi ovat kisanneet sisarukset "Dina" (Amazeme Love Laughs At Locksmiths) ja "Uni" (Amazeme Lunatic On The Loose) sekä "Vinja" (Amazeme Twenty Pence). Dina sai hommattua itselleen RTK2-koularin hienoilla radoillaan ja Uni toukokuun aikana kisasi ensin itselleen RTK3-koulutustunnuksen ja sitten vielä perään kaksi hyväksyttyä tulosta mestariluokasta! Vinja sen sijaan sai itselleen jo toisen hyväksytyn tuloksen mestariluokassa, joka oli samalla ensimmäinen 1-tulos, joten nyt jo toinen valiokello lähti Vinjalle käyntiin! Voit käydä katsomassa tarkemmat tulokset jokaisen omalla sivulla!

AGILITYTULOKSET

Myös agilityssa olen kisannut suhteelisen reippaasti "junnujeni" "Brien" ja Chilin kanssa viime aikoina mutta vielä emme ole saaneet 0-tuloksia, vaikka läheltä on mennyt useamman kerran. Sen sijaan Chilin sisko, Hupsu (Amazeme Enth E Nd), teki jo ensimmäisen nollansa kolmosissa. Tyttöjen siskopuoli, "Tyyne", (Amazeme Another Story) juoksi hienon voittonollan LUVAn kera ykkösissä 29.5. Vantaalla. Myös "Särmä" (Amazeme Icy Chilly Champagne) juoksi ensimmäisen nollansa kolmosissa huhtikuussa! Särmän eno, "Capo" (Amazeme Smart Illusion) on sen sijaan tykittänyt jo useamman nollan kolmosissa tänä keväänä! Myös Ruotsin maalta saimme hienoja uutisia: "Min" (Amazeme Dive Right In) juoksi viimeisen hypärinollansa kakkosissa. Minilla olisi nyt oikeus kisata hyppyradoilla kolmosissa. Tuhannesti onnea Jaanalle, Tiinalle, Lotalle ja Lenalle hienoista tuloksista! Toki muitakin on kisakentillä nähty ja hienoja ratoja tehty!

LUONNETESTIT

Luonnetesteissä nyt toistaiseksi on A-koirista käynyt vain kaksi: "Martti" (Amazeme Jackpot Is Mine) ja Martin sisko, "Sanelma" (Amazeme Joke With Me Not). Martin testi jouduttiin keskeyttämään, vaikka alku näyttikin todella lupaavalta. Sani sen sijaan läpäisi testin 157 pisteellä ja laukausvarma. Onnea Tuijalle ja kiitos Matille, että toit Martin testiin! Vuoden päästä uudestaan!

TERVEYSTULOKSET

Tältä keväältä olemme saaneet jo muutamia terveystuloksia. V-pentueesta luustokuvissa ovat jo käyneet "Kovu" (Amazeme Vodka Shot), "Pilke" (Amazeme Vernal Breeze) ja "Windi" (Amazeme Velvet Diamond) ja Eminem-pentueen kaksikosta "Sira" (Amazeme Curtains Up). Kovulla, Windilla ja Siralla on A/A-lonkat ja 0/0-kyynärät. Pilkkeellä on B/B-lonkat ja 0/0-kyynärät. V-pentueen lapsukaisille on jo lausuttu myös olat ja kaikilla kolmella on terveet olat. Selät ovat tulleet ulos joko LTV0:na (Kovu) tai LTV1:nä (Pilke, Windi). Tuhannesti onnea Vilmalle, Kirsille ja Riitalle kepoineen terveluustoisesta kaverista! Odottelemme vielä Siran loput tulokset ennen kuin uskallamme onnitella.


20.3.2022

Viimeisen kahden kuukauden aikana A-koirat ovat tehneet tulosta erityisesti rally-tokossa ja agilityssä. Tuloksista ovat vastanneet Tuija ja tytöt eli Nekku (Amazeme Beaming Beauty) ja Sani sekä Eveliina ja Dina (Amazeme Love Laughs At Locksmihts), Milma ja Hoppu (Amazeme Fool Moon), Heli ja Vinja (Amazeme Twenty Pence) sekä Ruotsin tytöt Lena ja Lace (Amazeme Twilight Grace). Tuija ja Nekku ovat tehneet mestariluokassa kaksi hyväksyttyä tulosta 1-tuloksella. Tämä parivaljakko sai myös RTK4-koulutustunnuksen eilen rotumestaruuskisoissa. Samoissa kisoissa Mimmu ja Hoppu tekivät kolmannen hyväksytyn tuloksen mestariluokassa ja saivat näin ollen RTK4-koulutustunnuksen. Samaisessa kisassa Eve ja Dina tekivät hienon radan avoimessa luokassa. Ruotsissa Lena ja Lace saivat ensimmäisen ykköstuloksen mestariluokasta. Myös Lacen sisko, Vinja, ja Heli tekivät ensimmäisen hyväksytyn tuloksen mestariluokassa. Tuhannesti onnea Tuijalle, Lenalle, Helille ja Evelle hienoista tuloksista!

Minä olen taas kisaillut agilityssa Brien (Amazeme Bejeweled Queen) ja Chilin (Amazeme Queen Of Roads Untraveled) kanssa. Yhtään nollaa emme ole vielä onnistuneet saamaan mutta läheltä on liipannut useamman kerran. Sen sijaan Jussi ja Hupsu (Amazeme Enth E Nd) räjäyttivät potin ja nousivat kolmosiin yhden päivän aikana. Tuhannesti onnea Jussille ja Hupsulle!

Näyttelyt eivät ole vielä oikein alkaneet täällä Suomessa mutta sen sijaan Baltiassa ne ovat kivasti pyörineet. Meidän oma komistus, Rio (Amazeme Ultimate Twist), on pyörähtänyt muutamassa näyttelyssä varsin mukavin tuloksin: Rio on saanut nyt jo kaksi Liettuan sertiä. Riolta kuvattiin myös selkä ja poika sai LTV0-tuloksen. Tuhannesti onnea Aistella hienoista näyttely- että terveystuloksista!


22.1.2022

Niin on taas uusi vuosi käynnistynyt. Vuosi alkoi hienolla 1-tuloksella tokon kuninkuusluokassa. Tästä tuloksesta vastasi Velho (Amazeme Went So Wild) ja Minna, jotka kisasivat vuoden ensimmäisenä päivänä uusilla säännöillä ihan ensimmäisen kerran koko tokohistorian. Tokon arvosteluohjeethan muuttuivat vuoden alussa. Hienosti tehty tältä parivaljakolta! Paljon onnea Minna ja Velho!

Minä sen sijaan olen kisannut agilityssa Brien (Amazeme Bejeweled Queen) ja Chilin (Amazeme Queen Of Roads Untraveled) kanssa. Monta kertaa nollatulos on ollut aivan hiuskarvan varassa mutta viime viikonloppuna onnistuin juoksemaan kaksi nollarataa Chilin kanssa. Chili siis nousi kakkosiin ja juoksipa vielä ensimmäisen luvansa kakkosluokassa.

Rally-tokon puolellakin tuli juuri tänään hienoja tuloksia, joista vastasivat Tuija ja tytöt eli Nekku (Amazeme Beaming Beauty) ja Sani (Amazeme Joke With Me Not). Nekku kisasi ensimmäisen kerran mestariluokassa ja sai hienon hyväksytyn tuloksen tullen toiseksi luokassaan. Sani kisasi avoimessa luokassa ja sai hienon täydet pisteet voittaen luokkansa. Paljon onnea Tuijalle hienoista radoista ja tuloksista!


Amazeme