Esittely

Super PMV13 Minulla on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan viisi bordercollieta: Kiia, Super, BO, Brie ja Chili. Olen jo pitkään asustellut Keski-Suomessa, vaikka olenkin kotoisin Kuopiosta. Ensimmäinen koirani Nancy on jo sateenkaarisilloilla. Jo lapsesta lähtien olen puuhastellut koirien kanssa lähes päivittäin, vaikka jouduinkin odottamaan pitkään sitä ensimmäistä omaa koiraani. Kun olin lukiolainen,  meillä oli kotona parhaimmillaan kolme dobermannia. Koirien ulkoiluttamisen lisäksi harrastin tuolloin valokuvausta, näyttelemistä, uintia, itsepuolustuslajeja  sekä lukemista.

Vuonna 2000 valmistuin filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Ammatiltani olen siis kieltenopettaja. Keväällä 2016 sain valmiiksi Yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon. Laukaaseen muutin vuonna 2006 ja olen viihtynyt täällä erinomaisesti. Täältä löytyy upeita lenkkimaastoja ja erinomaiset harrastusmahdollisuudet.

Harrastuspuolella olen kouluttautunut agilityn, rally-tokon, pk-lajien ja tokon koetoimitsijaksi. Tämän lisäksi olen tokossa myös pätevöitynyt koulutusohjaaja, liikkeenohjaaja ja viimeisimpänä tuomari. Olen kouluttanut tottelevaisuutta vuodesta 2008 ja tuomaroinut vuodesta 2016. Luonnetestituomariksi valmistuin syksyllä 2019. Tokon lisäksi olen kiinnostunut pk-hausta, pk-jäljestä, vepestä, fh-jäljestä, agilitysta ja rally-tokosta. Olen myös kisanut näissä kaikissa lajeissa. Myös näyttelyt ovat yksi harrastuksistani.

Vuonna 2019 Suomen Kennelliitto myönsi minulle Vuolasvirta-palkinnon, joka on ollut yksi hienoimmista saavutuksistani kasvatusurallani.

Kuulun seuraaviin yhdistyksiin:
Suomen Kennelliitto ry
Suomen Bordercolliet ja Australiankelpiet ry
Suomen Koirankasvattajat ry
Pieksämäen Palveluskoirayhdistys ry
Laukaan Koiraharrastajat ry
Muuramen Seudun Kennelkerho ry
Keski-Suomen Palveluskoirayhdistys ry
Pop Dog ry
Sport Dogs Amazeme ry
Amazeme