Muistoissa

> Omat koirani
> Muistoissa
> Sijoituskoirani
> Yhteisomistuskoirani
Nancy  Kiia  BO 
C.I.B. C.I.E BALT & FI & EE & LT & LV MVA LTV-10 EE VMVA FI TVA BH JK1 RTK1
Story Goes Queen of Shadow
"Nancy"
NancyNämppä oli bordercollieksi melko rauhallinen mutta tarvittaessa vauhtiakin löytyi, mikä näkyy mm. agilityssä. Nämppä rakasti liikkuvien kohteiden perässä juoksemista. Olivat ne sitten lumihiutaleita, vesipisaroita, palloja, keppejä tai vaikkapa rusakoita. Pyöräilijät ja rullaluistelijat Nämppä jätti kuitenkin rauhaan. Nuorempana, alle vuoden ikäisenä, Nämppä jahtasi myös autoja mutta onneksi saimme opetettua kyseisen huonon tavan nopeasti pois. Vaikka Nämppä pitikin kissojemme "paimentamisesta" ei hän osoittanut vahvaa paimennusviettiä lampaiden kanssa. Kävimme kahdesti sytyttelemässä Nämppää lampaiden kanssa mutta laitumella Nämppä kysyi alati lupaani ja haki loppujen lopuksi minulle kepin heitettäväksi.

Erityisesti nuorempana Nämppä oli hyvin leikkisä ja nautti kovasti leikeistä koirakavereidensa kanssa. Vanhemmalla iällä Nämppä intaantui leikkimään oikeastaan vain Kiian kanssa. Kotona Nämppä kiistattomana laumanjohtajana pyrki pitämään lauman muut jäsenet kissat mukaan lukien herran nuhteessa: sisällä eivät muut riehu.

Uusin asioihin Nämppä suhtautui melko rauhallisesti. Nuorena, mörköiässä, Nämppä tutustui varsin nopeasti mörköihin pienellä avustuksella. Vanhemmalla iällä uusissa paikoissa kuten esim. Helsinki-Vantaan lentokentällä, Jyväskylän yliopiston pääkirjastolla, postitoimistoissa, linja-autoissa ja jopa metsäkoneessa hän ei hermoillut vaan otti uudet tilanteet tyynesti vastaan. Vieraiden ihmisten, erityisesti lasten, kanssa Nämppä erityisesti nuorempana saattoi joskus olla ujoutensa vuoksi hieman varautunut. Iän ja kokemuksen myötä tämä piirre kuitenkin laimentui. Nancy oli erittäin tottelevainen, helposti oppiva ja herkästi tunteva koira, jonka kanssa arkielämä oli uskomattoman helppoa. Nancy halusi miellyttää, vaikka ei aina omalta innostukseltaan malttanut kuunnella asiaani loppuun asti. Onneksi tämä ei tahtia haitannut.


Amazeme